Selvvanningskassens mange funksjoner

 

Selvanningskasse er veldig nyttig for deg som har ansvar for planting på Kirkegården. En selvvannende kasse består av to deler; et vannlager i bunn, og en kasse med jord på toppen. Du fyller derfor vann i den nederste kassen, og så henter jorden ut det den trenger av fuktighet fra vannlageret.

Det er flere gode grunner til å bruke selvvanningskasse.

  • På kirkegården er det mange vekster som forsyner seg av vannet du heller på gravstedet. Alle typer røtter fra trær, busker og hekker finner veien til gravstedet. For å unngå at disse stikker av med vannet er selvvanningskasse en smart løsning.
  • Ved tørt vær forsyner blomstene seg selv med vannet de trenger, med mye regn kvitter kassen seg med overskuddsvann og blomstene holder seg like fine. Dermed vil blomstene trives enten det er mye regn eller mye sol.
  • Du unngår at blomstene tørker i solsteiken, og trenger derfor ikke skifte blomster så ofte. Det er koselig å besøke gravstedet når det alltid er pene og friske blomster der

Selvanningskassene er frostfrie, kan stå ute hele året. Med selvvanningskasse  sørger du for at det er fint på gravplassen med nye friske planter hele sesongen igjennom.

Ved veldig mye sol og varme over lang tid bør vann etterfylles etter ca. 12-14 dager. Vanligvis kommer det regn innimellom så 20 dager eller mer mellom hvert ettersyn er helt vanlig.

Etterfylling er veldig enkelt, ta ut proppen og hell en kanne vann (10 liter) i kassen, alt som er for mye renner ut.

Vi beregner vannforbruke etter 2 stk. Betulia, planter du mere blomster går det mere vann.

Bestill selvvanningskasse her>>